Taalkeuze

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

STEENGOED Cup

STEENGOED Cup 2014

Data zijn bekend

Na een succesvolle STEENGOED Cup 2013, waarvan alle info op onze website terug te vinden is onder volgende link http://www.noliko-maaseik.be/agenda/steengoed-cup was het tijd om te starten met de voorbereidingen voor de 2014 editie.

Na overleg is besloten dat de STEENGOED Cup editie 2014 doorgaat op zaterdag 27 en zondag 28 december. Noteer die data alvast in de agenda's, en zeg het voort...

Sportieve groeten... 

 

XmasCup wordt STEENGOED Cup 2013

Een nieuw logo, een nieuwe naam

XmasCup wordt STEENGOED Cup.

U leest het goed we veranderen van naam en krijgen er een partner bij. Het concept blijft hetzelfde, maar met een andere look and feel.

Hoe dan ook gaan we samen werken voor een STEENGOED Scholieren tornooi !! Meer info wordt vanaf vandaag regelmatig aangevuld op de pagina's van de STEENGOED Cup.

Deelnemers 2013

STEENGOED Cup 2013 - 28-29 dec. '13

Van internationaal podium naar springplank Limburgs Talent.

NOLIKO Maaseik heeft het roer voor de STEENGOED Cup (voorheen 'Xmas Cup') sinds de editie van 2010 definitief omgegooid.

Waar het aanvankelijk de bedoeling was NOLIKO Volleybalclub Maaseik een internationaal podium te geven, verlegde de aandacht zich meer en meer naar de jeugd. De organisatoren van de Xmas Cup waren er zich van bewust dat de oorspronkelijke doelstelling meer dan bereikt was en dat er gefocust moest worden op jeugd en jeugdopleiding.

De Xmas Cup werd daarom omgevormd tot een concept (toernooi) waarin de jeugd centraal staat. Het is de bedoeling jonge talenten in optimale omstandigheden de mogelijkheid te geven te ervaren hoe ze zich kunnen ontwikkelen als prof volleyballer. Uiteindelijk is dit de normale uitkomst van een jarenlange evolutie, waarin met de -16 jarigen in de STEENGOED Cup (voorheen 'Xmas Cup') , een volledige volleybal toploopbaan symbolisch wordt uitgewerkt.

In 2008 werd voor het eerst de Xmas Cup Jeugd, (een initiatief om de jonge -16 j. talenten in optimale omstandigheden te laten proeven van het betere werk), in de Xmas Cup geïntegreerd. Vandaag is die STEENGOED Cup (voorheen 'Xmas Cup')  uitgegroeid tot een topevenement dat in binnen- en buitenland een grote belangstelling en waardering geniet. De jeugdwedstrijden zullen gespeeld worden op zaterdag 28 en zondag 29 december 2013 vanaf 9 uur 's morgens.

Dit jaar streven we weer naar een maximale bezetting van 10 ploegen zowel bij de meisjes als de jongens. Dat betekent voor iedereen extra wedstrijden en extra spankracht. Op dag 1 worden de poulewedstrijden afgewerkt. Dag twee zijn er de kruisfinales en uiteindelijk de finales.

Dat is natuurlijke de absolute apotheose van de STEENGOED Cup 2013: de twee beste damesploegen en de twee beste herenploegen van dit toernooi die strijden om de titel. Deze zullen gespeeld worden op zondag 29 december 2013 in de namiddag.

Er is ook een en ander aan randgebeuren!

  • In het prachtige complex kan er ook gezwommen en gebowld worden om de toernooistress weg te werken
  • Er wordt een MVP gekozen zowel voor de jongens als de meisjes. 
  • De scheidsrechters zijn allen officiële scheidsrechters.
  • Ook de catering wordt weer extra verzorgd in de Agora: eten en drinken voor 300 spelers, begeleiders en medewerkers.
  • info: steengoedcup@noliko-maaseik.be

 

NOLIKO Maaseik  Tel: 089/56 26 78, Mail: info@noliko-maaseik.be, Adres: Sportlaan 10 3680 Maaseik


Powered by
HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Engineering by Co-Ko - Mastered by PMa - Copyright © 2014

Comments