1° training van NOLIKO Maaseik op Poolse bodem

Amper twee dagen na bekerfinale tegen Roeselare moet NOLIKO Maaseik opnieuw het veld op. Ditmaal is de tegenstander van een nog veel zwaarder kaliber want in Polen worden ze opgewacht door ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, de ongeslagen leider in hun poule van de Champions League.

Coach Daniel Castellani beseft dat hij voor een haast onmogelijke opgave staat tegen de regerende Poolse kampioen. "We moeten niet alleen de nederlaag in die bekerfinale verteren, we hebben ook te kampen met heel wat blessures. Te veel om op te vangen. Komt daar nog bij dat Jelte Maan nog altijd in het ongewisse verkeert over de geboorte van zijn eerste kindje."

De kapitein is daarom niet mee afgereisd met de vlucht die de NOLIKO-spelers maandagvoormiddag van Maastricht naar Katowice voerde. Hij heeft wel een ticket voor een vlucht op dinsdag, maat het ziet er niet naar uit dat Maan effectief naar Polen zal afreizen. In het Sportpaleis kreeg hij af te rekenen met een rugblessure, die hem de derde set helemaal vleugellam maakte.

"Ook onze spelverdeler Skladany kreeg zijn deel van het fysieke leed te verwerken", zo gaat Castellani verder. "Al in de eerste set verstuikte hij een pink bij het blokken, later kreeg hij nog een ferme kniestoot in zijn ribben."

En dan zijn er nog Wout Wijsmans en Anders Mol. Wijsmans, in extremis klaargestoomd, liep een spierverrekking in de kuit op aan het eind van zijn laatste training. Anders Mol mocht door zijn klaplong niet vliegen en werd maandag vakkundig met de wagen naar Polen gepiloteerd, waar hij net te laat toekwam voor de avondtraining.

Coach Castellani begon die met een lange speech. Bijna een kwartier sprak hij op zijn jongens in, voor ze hun eerste Poolse balletje opsloegen.

"Ik kan niet verwachten dat we hier een grootse prestatie gaan neerzetten", aldus Castellani. "We hebben in Maaseik al kunnen zien hoeveel kwaliteit dit Poolse topteam in huis heeft. Ik beschouw dit als een wedstrijd waarin mijn jonge spelers heel wat kunnen opsteken. Zondag in de bekerfinale hadden enkelen onder hen al wat tijd nodig om te wennen aan de speciale omstandigheden."

De situatie in de schitterende hal van Kędzierzyn-koźle kent hij zelf maar al te best. In het seizoen 2012-13 leidde Castellani dat team naar de Poolse beker en werd hij er vice-kampioen. "Na vier jaar kom ik voor het eerst weer terug in Kędzierzyn-Koźle. Het wordt zonder twijfel een hartelijk weerzien met enkele bekenden van toen."

Dat is ook het geval voor Nikodem Wolanski, de tweede spelverdeler die mogelijk Brano Skladany zal vervangen. "We zullen wel zien hoe de pink en de ribben aanvoelen", aldus Skladany, die nochtans graag op het veld van Poolse kampioen zijn kunsten had vertoond. "Ik heb hier nog nooit eerder gespeeld, al ligt Slovakije hier maar een paar honderd kilometer vandaan."

De wedstrijd begint om 18 uur dinsdagavond en valt LIVE (18u00) ter bekijken in de LOTTO Dôme.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments