Het Meense vuur was snel onder controle door NOLIKO Maaseik

<p>Foto Bart Vandenbroucke</p>

Afgelopen zaterdag maakte NOLIKO Maaseik doorheen guur winterweer de verplaatsing naar de Vaubanhal in het centrum van Menen, op een boogscheut van de Franse grens.

De plaatselijke sporthal was goed volgelopen en ook enkele Maaseik-supporters voelden zich niet te beroerd om een Roomse reis naar de andere kant van het land te maken.

Coach Castellani koos, in aanloop van de volgende Champions League wedstrijd voor de ‘klassieke’ opstelling. Kwestie van de mechanismen nog wat verder scherp te krijgen voor wellicht de belangrijkste wedstrijd in de lopende Europese campagne. Voor het wedstrijdverslag verwijzen we voor de gelegenheid naar dat van onze tegenstander (zie HIER) en naar onze blogger Bram (zie HIER).

De statistieken van deze wedstrijd versterken het beeld van overwicht van NOLIKO Maaseik. Nicolas Bruno (11 p), geviseerd in de receptie, stond als een rots in de branding. Met een stuk of 3 aces en een aantal puike aanvallen meet hij zich continu met zijn collega-receptiehoek captain Jelte Maan (11 p.), die zaterdag ook blokkerend zijn mannetje wist te staan. De middenmannen Bontje en Colson (elk 8 p.) toonden een goede aanvalslust (6 op 8 voor Colson), maar trokken enkele puike dakgoten op (5 ! voor Bontje). Kamil (10 p.), onze Letzebourgse krullenbol, had het aanvallend moeilijk, maar wist toch listig het blok van de tegenstander te ontwijken. Branislav Skladany weet zijn aanvallers op alle fronten te vinden en varieert uitstekend. In set 3 mocht zijn collega Wolanski even mee het blok ondersteunen. Stofzuiger Facundo blonk weer uit in de verdediging, toch wel zijn sterkste karaktertrek…

Anderhalf uur na de wedstrijd werd “De Zigeuner” bus terug gestart richting Maasland, want een lastige klus is het uiteindelijk niet geworden in de Hel van Mjiende. Het vuur brandde er slechts op een waakvlammetje.

Ooit was het wel anders tegen de laste klant van aan de Leie. We gingen even te rade bij onze wandelende NOLIKO-encyclopedie en clubsecretaris Jos De la haye, voor enkele historische feiten. De laatste keer dat we een 0-3 wisten weg te slepen uit de Menense Vaubanhal, dateert al van 22 oktober 2011. In de ongeveer 25 jaar dat we deze sympathieke West-Vlamingen treffen in de competitie hebben we maar een 10-tal keer gewonnen in de Hel. Vooral de laatste 5 jaar hebben de Maaslanders het bijzonder kwaad gehad met de Menenboys, met als absoluut dieptepunt het 0-3 thuisverlies in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015 in eigen LOTTO Dôme.

Maar nooit was de buit zo mager voor de fluozwarte garde als gisteren (slechts 53 tegenpunten en maar liefst 25 punten, een ganse set zowaar, laten liggen op eigen fouten). Wij kennen hen niet anders dan dat zij zich snel uit dit dalletje weten te trekken en er binnenkort weer in volle glorie zullen staan.

Prefaxis Menen - NOLIKO Maaseik 0-3 (19-25 17-25 17-25) - scouting

 

Agenda

Woensdag 18 januari ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Istanbul BBSK (TUR)

Zaterdag 21 januari ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 25 januari ’17 om 20u30 Lindemans Aalst - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 28 januari ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Axis Shanks Guibertin

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be