NOLIKO Maaseik opent 2017 met knappe winst in Zoersel

<p>Foto HBVL</p>

Afgelopen vrijdagavond hebben we de Driekoningenzingers even moeten laten passeren, want NOLIKO Maaseik had de opdracht zijn 11de wedstrijd in de reguliere competitie van de EuroMillions Volley League af te werken tegen VOC Amigos Zoersel.

Deze club viert dit jaar zijn 20-jarig bestaan en had zijn supporters keihard opgeroepen om hun team te ondersteunen voor deze topper.

Het was dan ook over de koppen lopen in de Van Pelt Arena, welke kijkbuisgewijs werd ingehuldigd door het reportageteam van Telenet Play Sports voor de eerste live-uitzending in de prille geschiedenis van de club.

De jonge Noor, Anders Mol, was omwille van een blessure niet meegereisd naar de volleyhoofdstad van de Antwerpse Kempen. Coach Castellani liet verder skipper Skladany en libero Santucci in het hoekje huppelen in het gezelschap van zoon Ivan en de Estse dubbele meter Nommistu. Ook middenaanvaller Martijn Colson kreeg geen gelegenheid om zijn jonger broertje door de mazen van het net in de ogen te kijken.

Volgende combinatie mocht met andere woorden het parket op voor deze eerste confrontatie van het nieuwe jaar: Maan, Bontje, Wolanski, Bruno, Vigil, Rychlicki en libero Dumont.

Sets 1 en 2 kenden een gelijkaardig verloop. De mannen van NOLIKO Maaseik hadden de wedstrijd volledig onder controle. Een snelle 5-6-puntenkloof naar de eerste technische Time-out, verder uitgediept naar de tweede, waarna bij de tegenstander de gloeikop eindelijk rood begon te kleuren, teken om de diesel op te starten, maar met net niet voldoende punch en iets te veel foutenlast om nog enig verschil te maken. Zal het u verbazen dat beide sets een gelijke uitslag kenden (19-25)? Ook opvallend dat de Limburgers in deze 2 sets telkens 5 killblocks lieten noteren (in totaal 10 dus), waarna ze in set 3 geen enkel punt in deze discipline wisten te verzilveren.

Gemakkelijke winst na 2 sets is altijd een linke bedoening. Concentratie verslapt, verleiding om uit de strakke spelschema’s te stappen neemt toe. We zagen het onlangs nog bij onze uitwedstrijd bij Volley Haasrode Leuven waar set 3 en de match met een legendarische 38-40 stand uiteindelijk werd binnengerijfd. Nochtans startten de Knapkoekers ook weer vlot aan deze set.

Bij 11-16 leek de wedstrijd gespeeld, maar dan sluipen wat foutjes binnen, waardoor coach Castellani in een time-out bij 19-20 de focus weer even moet scherp stellen. Met veel succes, want de Maaslanders komen bij 20-24 op matchbal.

Aan de overzijde grijpt coach Spitaels nog even naar de reguliere onderbreking, waarna opposite Oprins het opslagkanon mag bedienen. 2 opeenvolgende aces van deze man en een rommelige verdediging aan onze zijde zet de bordjes gelijk bij 24-24. De Zoerselnaren kruipen naar de punt van de stoel want uiteindelijk krijgen ze welgeteld toch één kans om een setpunt te nemen, maar bij 27-29 is hun pijp en de wedstrijd uit. Hoewel even adem inhouden bij de meegereisde supporters, stroomde het zelfvertrouwen van de bezoekersploeg tijdens de cooldown na de match. Ook aan de overzijde zagen we tevreden gezichten, Amigos Zoersel had het de bekerfinalist knap lastig gemaakt. Maar wierook, mirre en goud reisden terug mee naar het Oosten (van het land), vanwaar de wijzen al in alle vroegte waren toegekomen.

Einduitslag: 0-3 (19-25 19-25 27-29) - scouting

NOLIKO Maaseik blijft 2de in de rangschikking op voorlopig 1 puntje van de West-Vlaamse cleansheet, dat aanstaande woensdag nog op bezoek mag bij het VDK Gent van Klok(ke Roeland).

 

Agenda

Zaterdag 14 januari ’17 om 20u30 Prefaxis Menen - NOLIKO Maaseik

Woensdag 18 januari ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Istanbul BBSK (TUR)

Zaterdag 21 januari ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 25 januari ’17 om 20u30 Lindemans Aalst - NOLIKO Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be